Toont alle 11 resultaten

Muurprofiel en afwerkingsprofielen van aluminium

Met ons muurprofiel en afwerkingsprofiel (klik systeem) maakt u uw dakbedekking compleet.

 

Eigenschappen van de muurprofielen:

Het muurprofiel in aluminium bedekt de ruimte tussen kunststof platen en de gevel en zorgt voor een mooie overgang. Het materiaal aluminium biedt stabiliteit, veerkracht en corrosie bestendigheid. Deze is voorzien van een boorgroef en heeft een schuine rand met een extra opstand en is voorzien van ingetrokken rubberen sluitingen. Veilige bescherming tegen weer en wind is gegarandeerd.

Eigenschappen van de afwerkingsprofielen:

Wij bieden u aluminium afwerkingsprofielen die stabiel, corrosie bestendig en weerbestendig zijn. Ze worden gebruikt om onze 60 mm profielen optisch af te dekken. Dit bedekt de schroefkoppen op de profielen en zorgt voor een opgeruimd uiterlijk.

Montage van de afwerking- en muurprofielen:

De afwerkingsprofielen wordt door éénvoudig vast te klikken aan de profielen bevestigd.

Het muurprofiel of de afgeschuinde rand ervan wordt in de muur geboord zodat de rubberen sluitingen op het dak, tegen de platen aan rusten. Voor extra stabiliteit en bescherming raden wij aan om ook het muurprofiel, bij de gevel af te dichten met een siliconen naad. De inkepingen zijn bedoeld voor schroeven en boren.

Indien u de kanaalplaten over de hoek wilt monteren, kunt u het muurprofiel hierop aanpassen door deze op maat te zagen. Dit kan worden gedaan met een standaard cirkelzaag.

Kleur varianten:

  • aluminium glans
  • wit
  • antraciet
  • bruin

 

Extra informatie:

Houd er rekening mee dat muurprofielen en afwerkingsprofielen in de stapel beschermd dienen te zijn tegen zonlicht, warmte bronnen en vocht. Door water ophoping kunnen de goederen corroderen.