Toont alle 10 resultaten

Aluminium aluminium profiel - 8mm

Voor de verbinding en bevestiging van kanaalplaat in 8 mm bieden we aan in 60 mm breedte.

Eigenschappen van het aluminium aluminium profiel

Het aluminium-aluminium profiel, bestaande uit een aluminium boven- en bodemprofiel met ingetrokken rubberen strips, is geschikt voor kanaalplaten. Het profiel in aluminium is breuk vast en bestendig en zorgt ervoor dat uw kunststof platen stevig op hun plaats worden gehouden. De rubberen strips oefenen de nodige druk uit op de platen en voorkomen dat vuil en water de profielen binnendringen.

Toebehoren

Informatie over verwerking en installatie

De aluminium profielen kunnen op maat worden gezaagd met een decoupeerzaag met een metalen zaagblad en voorgeboord met een boor van 8 mm. Voor een gelijkmatig resultaat kunt u de boorgroef als geleider gebruiken; dit voorkomt ook dat de boor wegglijdt. Met de juiste schroeven kunt u de profielen 2-3 cm in het dakspant schroeven. Voor een professionele installatie worden de aluminium-aluminium profielen in de richting van de dakhelling gemonteerd.

Extra informatie

  • Houd bij de aanschaf van de profielen rekening met uw onderconstructie, want aluminium-aluminium profielen worden gemonteerd op een houten onderconstructie en aluminium-rubberprofielen zijn geschikt voor kromme onderconstructies.
  • Bewaar de aluminium profielen en de bijbehorende accessoires beschermd tegen vocht en zonlicht om corrosie en vervorming door warmte ophoping en wateroverlast te voorkomen.