Toont alle 5 resultaten

Aluminium PVC profiel - 8mm

Voor de verbinding en bevestiging van kanaalplaat in 8 mm bieden we aan in 60 mm breedte.

Eigenschappen van het aluminium PVC profiel

Het aluminium-PVC profiel systeem is verkrijgbaar in een complete set als midden- en rand profiel. De set omvat een aluminium bodemprofiel met ingetrokken rubberen strips en een PVC bovenprofiel. Het compleet profielsysteem is breuk vast en weerbestendig. Voor de verbinding van twee kunststof platen worden de midden profielen aanbevolen. De rand profielen zijn nodig om de platen aan de uiteinden van uw constructie te  verbinden. De bovenprofielen zijn van PVC en ideaal als u een ronde afwerking wilt die aansluit bij een witte onderconstructie.

Toebehoren

Informatie over verwerking en installatie

De aluminium profielen kunnen op maat worden gezaagd met een decoupeerzaag met een metalen zaagblad en voorgeboord met een boor van 8 mm. Voor een gelijkmatig resultaat kunt u de boorgroef als geleider gebruiken; dit voorkomt ook dat de boor wegglijdt. Met de juiste schroeven kunt u de profielen 2-3 cm in het dakspant schroeven. Voor een professionele installatie worden de aluminium-aluminium profielen in de richting van de dakhelling gemonteerd.

Extra informatie

  • Houd bij de aanschaf van de profielen rekening met uw onderconstructie, want aluminium-aluminium profielen worden gemonteerd op een houten onderconstructie en aluminium-rubberprofielen zijn geschikt voor kromme onderconstructies.
  • Bewaar de aluminium profielen en de bijbehorende accessoires beschermd tegen vocht en zonlicht om corrosie en vervorming door warmte ophoping en wateroverlast te voorkomen.