Toont alle 6 resultaten

Acrylglas van DEGLAS® in kleur

Gekleurd acrylglas - een echte blikvanger! Displays, 3D-letters of logo's komen bijzonder goed tot hun recht met gekleurd acrylglas. Het acrylglas kan worden bedrukt en gebruikt voor diverse toepassingen binnen en buiten.

Voordelen van DEGLAS®

Acrylglas is verkrijgbaar als gegoten acrylglas (GS) en geëxtrudeerd acrylglas (XT). Het verschil tussen de twee platen ligt in het fabricage proces maar verschillen nauwelijks in hun eigenschappen en worden gedeeltelijk op dezelfde toepassingsgebieden gebruikt. Het acrylglas GS wordt vervaardigd door middel van een giet proces waarbij vloeibaar methylmethacrylaat (MMA) tussen twee glasplaten wordt gegoten. Tijdens dit proces polymeriseert, d.w.z. verhardt, het MMA, hetgeen resulteert in een hoge dikte tolerantie. Bij de productie van acrylglas XT wordt reeds gepolymeriseerd methylmethacrylaat gesmolten in de extruder en vervolgens geëxtrudeerd (verwerkt) tot platen van formaat door middel van geschikte vormgeving. De platen hebben daardoor een geringere dikte tolerantie en zijn warm vervormbaar en buigbaar.

DEGLAS® heeft een ongeëvenaarde weerstand tegen verwering en veroudering, waardoor het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het acrylglas is breuk vast in tegenstelling tot gewoon glas maar is er visueel toch niet van te onderscheiden. Daardoor komen de druk motieven op het glanzende, transparante oppervlak briljant en edel over. Vanwege dit uiterlijk wordt acrylglas vaak gebruikt voor logo's, displays of afbeeldingen en is het zeer indrukwekkend in de reclame-industrie.

Toepassingen

 • Reclame verlichting
 • Bekleding voor geventileerde gevels
 • Displays en verkoopstands
 • Beglazing van gebouwen
 • Beglazing in winkel- en toonbank bouw
 • Bescherming tegen zicht, regen en wind
 • Scheidingswanden
 • Meubilair accessoires en binneninrichting
 • Geluidswerende wanden
 • Grote aquaria
acrylglas oranje als gebruik voor balkon bekleding
Plexiglas in kleur kosteloos op maat bij S&V

Verwerking van acrylglas platen

Met behulp van een handcirkel zaag met een hard metalen zaagblad met meerdere tanden kunnen de platen op maat worden gezaagd en geboord met een kegel of spiraalboor met een spitse boor van 60 tot 90 graden. Het is ook mogelijk om acrylglas platen te bevestigen met acryfix lijm. 

Extra opmerkingen

 • Gelieve de panelen tot de installatie beschermd tegen vocht en zonlicht op te slaan om vervorming en corrosie door wateroverlast en warmte ophoping te vermijden!
 • Retouren zijn niet mogelijk voor zelf bewerkte kunststof platen (b.v. vormgeven, snijden).
Veelgestelde vragen over acrylglas

Staat uw vraag er niet tussen? Onze vak experts staan 24/7 voor u klaar

Wat is acrylglas?

Massief acrylglas in kleur, ook bekend als gekleurd plexiglas, is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals displays, meubels, bewegwijzering, en meer. Het wordt gemaakt van geëxtrudeerd acryl en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes.

Wat zijn de voordelen van massief acrylglas ten opzichte van glas?

Massief acrylglas heeft verschillende voordelen ten opzichte van gewoon glas. Het is lichter, sterker en minder breekbaar dan glas. Het is ook UV-bestendig, wat betekent dat het niet verkleurt of verslechtert onder invloed van zonlicht. Daarnaast is het gemakkelijker te bewerken en te vormen, waardoor het geschikt is voor allerlei creatieve projecten.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor massief acrylglas?

Massief acrylglas is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder transparante, doorschijnende en opaak gekleurde opties. Populaire kleuren zijn helder, zwart, wit, rood, blauw en groen. Aangepaste kleuren zijn ook mogelijk, neem contact op met onze vakexperts als u uw kleur/tint/structuur niet kunt vinden

Hoe wordt massief acrylglas in kleur geproduceerd?

Massief acrylglas in kleur wordt vervaardigd door acrylkorrels te smelten en te extruderen tot platen van de gewenste dikte. Tijdens dit proces worden kleurpigmenten aan het gesmolten acryl toegevoegd om de gewenste kleur te verkrijgen. Vervolgens wordt het materiaal afgekoeld en op maat gesneden voor gebruik.

Wat zijn de toepassingen van massief acrylglas in kleur?

Massief acrylglas in kleur wordt veel gebruikt in diverse toepassingen, waaronder architecturale elementen, reclameborden, meubels, lichtbakken, displays, en zelfs kunstwerken. De veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht maken het geschikt voor zowel commerciële als decoratieve projecten.

Hoe onderhoud ik massief acrylglas in kleur?

Het onderhoud van massief acrylglas is eenvoudig. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om stof en vuil te verwijderen. Vermijd schurende materialen om krassen te voorkomen. Vermijd ook agressieve chemicaliën, aangezien deze het materiaal kunnen beschadigen.

Neem contact op met onze vakexperts voor advies
Neem contact op met onze vakexperts voor advies