Kanaalplaten, Polycarbonaat platen

De 5 grootste verschillen tussen polycarbonaat en acrylglas 

thumbnail foto verschil tussen polycarbonaat en acrylglas

U loopt de online shop van S&V bouw en kunststof materialen binnen omdat u op zoek bent naar de juiste kunststof platen voor uw overkapping. Vervolgens komt u er al snel achter dat S&V het meest variërende aanbod heeft van alle aanbieders in Europa. Dit brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee, want een keuze maken met zo een divers aanbod wordt een enorme uitdaging. In deze blog helpen wij u een handje mee door de verschillen in polycarbonaat en acrylglas in 5 zinnen uit te leggen. Met deze uitleg zal de keuze voor acrylglas of polycarbonaat platen voor uw overkapping makkelijker worden. Acrylglas wordt in de volksmond ook wel plexiglas genoemd, beiden zijn hetzelfde anders dan dat plexiglas een merk van Evonik is, die haar acrylglas deze naam heeft gegeven.  

5 verschillen tussen acrylglas en polycarbonaat

 1. Kras gevoeligheid: Acrylglas krast niet, polycarbonaat is hier gevoeliger voor. 
 2. Licht transmissie: De helderheid van acrylglas is vele malen hoger dan t.o.v. polycarbonaat. Mocht u toch voor polycarbonaat willen kiezen dan hebben we de Premium Longlife met een licht doorlatendheid van 88% met een gewicht van 4kg per m2.
 3. Kosten: Polycarbonaat is ruim 60% voordeliger dan acrylglas
 4. Duurzaamheid & garantie: Acrylglas verkleurt en vergeelt niet. Desalniettemin heeft u 10 jaar fabrieksgarantie tegen vergeling van onze polycarbonaat platen van het merk Marlon®
 5. Kwaliteit prijs verhouding: Bij S&V Benelux hebben de polycarbonaat platen een lichtdoorlatendheid beginnend van 72% tot en met 88% en bijna niet te onderscheiden van echt glas.
Kosteloos op maat

Polycarbonaat platen Stegplattenversand.nl

Bouwen met Vertrouwen

Polycarbonaat gebruikt als golfplaten, kanaalplaten en dakplaten

marlon st longlife .jpegMarlon polycarbonaat staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid in verschillende bouwtoepassingen. Het wordt vaak gebruikt in golfplaten, kanaalplaten en dakplaten vanwege zijn uitstekende weerbestendigheid en slagvastheid. Marlon polycarbonaat biedt een optimale balans tussen lichtgewicht constructie en hoge sterkte, waardoor het ideaal is voor zowel residentiële als commerciële projecten. 

Met zijn transparantie laat het natuurlijk licht door, terwijl het tegelijkertijd UV-bescherming biedt, wat resulteert in energiezuinige en comfortabele ruimtes.

Technische eigenschappen

Marlon polycarbonaat staat bekend om zijn uitstekende technische specificaties en veelzijdigheid in bouwtoepassingen. Het biedt superieure isolatiewaarden, hoge lichttransmissiepercentages en weerbestendigheid.

 • Isolatiewaarden tot 2,0 W/m²k
 • Lichttransmissiepercentage van 42% oplopend tot en met 86%
 • Uitstekende weerbestendigheid en UV-bescherming
 • Sterk en slagvast materiaal
 • Beschikbaar in verschillende kleuren en diktes
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden

Formaten

Lengte formaten: 1000mm tot en met 7000mm
Breedte formaten in 980mm, 1050mm, 1200mm en 2100mm
Kosteloos op maat te snijden

Kosteloos op maat

Acrylglas platen Stegplattenversand.nl

Bouwen met Vertrouwen

Acrylglas gebruikt als golfplaten, kanaalplaten 

highlux logo.jpeg Highlux MOENCH acrylglas biedt een hoogwaardige oplossing voor golfplaten, kanaalplaten en dakplaten in de bouwsector. Dit materiaal staat bekend om zijn helderheid en duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor het creëren van lichte en aangename binnenruimtes. Met uitstekende weerbestendigheid en UV-bescherming zorgt Highlux MOENCH voor langdurige prestaties, terwijl het een esthetisch aantrekkelijke uitstraling behoudt.

Dit acrylglas is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor architecten en bouwprofessionals die streven naar kwaliteit en functionaliteit.

Technische eigenschappen

Highlux acrylglas biedt geavanceerde technische eigenschappen en wordt veel toegepast in golfplaten, kanaalplaten en dakplaten. Dit hoogwaardige materiaal kenmerkt zich door zijn uitstekende helderheid en duurzaamheid, wat resulteert in aangename binnenruimtes met veel natuurlijk licht.

 • Hoge isolatiewaarden voor energie-efficiëntie
 • Lichttransmissiepercentage van 86% voor een heldere omgeving
 • Uitstekende weerbestendigheid en UV-bescherming voor langdurige prestaties
 • Sterk en slagvast materiaal voor betrouwbare constructies
 • Beschikbaar in verschillende kleuren en diktes voor diverse ontwerp mogelijkheden
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor het geschikt is voor verschillende bouwprojecten.

Formaten

Lengte formaten: 1000mm tot en met 7000mm
Breedte formaten in 980mm en 1200mm 
Kosteloos op maat te snijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *