Algemeen

De 5 grootste verschillen tussen polycarbonaat en acrylglas 

Verschil tussen verschillende kanaalplaten in 16 mm voorbeeld foto

U loopt de online shop van S&V bouw en kunststof materialen binnen omdat u op zoek bent naar de juiste kunststof platen voor uw overkapping. Vervolgens komt u er al snel achter dat S&V het meest variërende aanbod heeft van alle aanbieders in Europa. Dit brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee, want een keuze maken met zo een divers aanbod wordt een enorme uitdaging. In deze blog helpen wij u een handje mee door de verschillen in polycarbonaat en acrylglas in 5 zinnen uit te leggen. Met deze uitleg zal de keuze voor acrylglas of polycarbonaat platen voor uw overkapping makkelijker worden. Acrylglas wordt in de volksmond ook wel plexiglas genoemd, beiden zijn hetzelfde anders dan dat plexiglas een merk van Evonik is, die haar acrylglas deze naam heeft gegeven.  


5 verschillen tussen acrylglas en polycarbonaat

  1. Kras gevoeligheid: Acrylglas krast niet, polycarbonaat is hier gevoeliger voor. 
  2. Licht transmissie: De helderheid van acrylglas is vele malen hoger dan t.o.v. polycarbonaat. Mocht u toch voor polycarbonaat willen kiezen dan hebben we de Premium Longlife met een licht doorlatendheid van 88% met een gewicht van 4kg per m2.
  3. Kosten: Polycarbonaat is ruim 60% voordeliger dan acrylglas
  4. Duurzaamheid & garantie: Acrylglas verkleurt en vergeelt niet. Desalniettemin heeft u 10 jaar fabrieksgarantie tegen vergeling van onze polycarbonaat platen van het merk Marlon®
  5. Kwaliteit prijs verhouding: Bij S&V Benelux hebben de polycarbonaat platen een lichtdoorlatendheid beginnend van 72% tot en met 88% en bijna niet te onderscheiden van echt glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *