Polycarbonaat golfplaten (5)

Golfplaten acrylglas (11)

PVC golfplaten (17)

Polyester platen 177/51 P6 GFK (4)

Golfplaat op rol polyester 76/18 (1)

Golfplaten polyester 177/51 GFK (2)

Polycarbonaat dakplaten (3)

Accessoires en toebehoren naar profiel (53)

Alléén erkende en gerenommeerde fabrikanten

Golfplaten voor Dak en Wand | Duurzame Golfplaten in Diverse Dikten

Kosteloos op maat 

Bent u op zoek naar de perfecte overkapping voor uw terras, tuin, carport, serre of andere toepassingen? Dan bent u bij S&V op het juiste adres. Met een zeer breed aanbod aan verschillende structuren, tinten, profielen en materialen, bieden wij voor elke toepassingen het geschikte materiaal. Zo bieden we onze golfplaten en lichtplaten aan in Polycarbonaat, Acrylglas, Glasvezel Polyester en PVC. Als wij het niet hebben, vergeet het dan maar. 

Heeft u al een dak van Eternit golfplaten en wilt u er golfplaten of lichtplaten aan toevoegen? Geen probleem! De golfplaten met de golfsoorten P5, P6 en P8 zijn uitermate geschikt om te worden geïntegreerd in bestaande daken van Eternit. De getallen achter de "P" geven het aantal golfen per meter aan.

Voor damwand daken, soms ook wel trapezium daken genoemd, hebben we speciale lichtplaten in ons aanbod die naadloos kunnen worden geïntegreerd in de bestaande structuur met het bijpassende profiel, bijv. profieltype 70/18. Zo krijg je een harmonieus en functioneel geheel. Zo krijg je een functionele dakoplossing die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook praktische voordelen biedt zoals verbeterde lichtomstandigheden.

Soorten golf- en lichtplaten die u bij ons kunt kopen?
Ons productassortiment biedt golf- & lichtplaten voor bijna elk bouwproject waarbij dit type plaat moet worden gebruikt in plaats van bijvoorbeeld kanaalplaten. U kunt kiezen uit meer dan 45 soorten licht- en golfplaten.

Gerenommeerde fabrikanten
We werken alléén samen met gerenommeerde fabrikanten en producenten om u alleen het aller beste te kunnen bieden. Daarnaast zijn we één van de transparantere aanbieders over de merken die wij aanbieden, zo weet u van welk merk u producten afneemt en ook meteen uw fabrieksgarantie, die oploopt tot wel 20 jaar bij sommige producenten. 

Toepassingsgebieden
Golfplaten & kanaalplaten zijn veelzijdig en ideaal voor huishoudelijke, agrarische en industriële toepassingen. Of u nu uw terras wilt overkappen, een stal wilt uitrusten of een industriële hal wilt beschermen, met golfplaten maakt u altijd de juiste keuze.

We zetten graag nog even de verschillen per materiaalsoort voor u op een rijtje:

Polycarbonaat golfplaten
Polycarbonaat golfplaten zijn de tegenhanger van acrylglas platen en verschillen in hun veerkracht. Polycarbonaat is gegarandeerd hagel bestendig - zonder beperkingen. Deze golfplaten zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Acrylglas golfplaten
Onze  golfplaten van acryl zijn een optische blikvanger. Deze platen staan bekend om hun glans, vooral in zonlicht. Kies uit een groot aantal kleuren aanbod om uw terrasoverkapping of carport een moderne uitstraling te geven.

PVC golfplaten
S&V biedt u merk profiel platen van polyvinylchloride. Vooral onze RENOLIT-platen zijn perfect voor industrieel en particulier gebruik. De platen zijn flexibeler en daardoor minder gevoelig voor stoot effecten en dergelijke. De HR-platen zijn hagel bestendig en bijna onverwoestbaar.

Polyester/GVK golfplaten
Glasvezelversterkte kunststof is beter bekend als glasvezel. GVK-platen worden vooral gebruikt voor zeer veeleisende toepassingen. GVK golfplaten hebben eigenschappen die ze bijzonder geschikt maken voor de landbouw.

Transparant / helder

Hoogste licht transmissie om volledig lichtdoorlatende ruimtes te bereiken.

Bruin / brons

Sterke dimmer - bereikt een hoog niveau van verduistering

Grafiet / grijs / antraciet

Sterke dimmer - Visueel zeer aantrekkelijk met hoge verduisteringsniveaus

Opaal

Licht dimmer - Visueel aantrekkelijk met licht verspreiding

Ondoorzichtig, Sunstop

Volledige dekking en geen lichttransmissie - Bijzonder geschikt voor opbouw van hallen en stallen

Alléén erkende en gerenommeerde merken

Kwaliteit tegen een eerlijke prijzen staan bij ons centraal en daarom werken wij met bekende fabrikanten en producenten van golfplaten en lichtplaten om u alléén de beste kwaliteit aan te kunnen bieden. Elk product wordt geleverd met de bij het product vermelde garantie. U bestelt bij S&V dus niet alléén tegen online prijzen maar ook met goede kwaliteit. 

Veelgestelde vragen over golfplaten

Staat uw vraag er niet tussen? Onze vak experts staan 24/7 voor u klaar

Hoe maak je een afdak met golfplaten?

Om een afdak te maken met golfplaten, heb je een stevig frame nodig, meestal gemaakt van hout of metaal. Bevestig de golfplaten op het frame met 8 schroeven (met afsluitring), 8 kalotten en 8 afstandhouders per m². Zorg ervoor ervoor dat het afdak een helling heeft van 9cm per meter voor waterafvoer.

Hoe bevestig je golfplaten?

Golfplaten kunnen worden bevestigd met behulp van RVS schroeven met met waterdichte ringen. Deze schroeven komen in een metalen kalot met een EPDM bodemstuk zodat de constructie waterdicht blijft. U kunt additioneel onder de golfplaten ook afstandhouders bevestigen voor een gelijkmatige bevestiging van het oppervlak van de golfplaten. 

Hoe snijd of zaag je golfplaten?

Golfplaten kunnen worden gesneden met een cirkelzaag of een decoupeerzaag met een fijngetand zaagblad. Zorg voor een stabiele ondergrond en markeer de snijlijn duidelijk voordat je begint.

Hoe leg je golfplaten?

Leg golfplaten met de overlappende zijden in de richting van de heersende wind. Bevestig ze stevig op het frame en zorg voor de juiste helling voor waterafvoer. 

Hoe maak je een overkapping met golfplaten?

Een overkapping met golfplaten maak je door een frame te bouwen dat geschikt is voor de gewenste afmetingen en hoogte. Bevestig de golfplaten op het frame om een waterdicht dak te creëren. 

Hoeveel afschot moet een golfplaten dak hebben?

Een algemene richtlijn is om een afschot van minimaal 5 graden (ongeveer 1:20 helling) aan te houden voor een golfplaten dak om regenwater effectief af te voeren.

Hoeveel schroeven per golfplaat?

6-8 schroeven en kalotten per m² aanbevolen

Hoeveel golfplaten heb ik nodig?

Het aantal benodigde golfplaten hangt af van de afmetingen van je project en de overlapping die je wilt gebruiken. Bereken het benodigde oppervlakte en deel dit door het oppervlak van één golfplaat om het aantal platen te bepalen.

Hoeveel weegt een golfplaat?

Het gewicht van een golfplaat varieert afhankelijk van het materiaal en de dikte. Over het algemeen kunnen polycarbonaat golfplaten tussen 3 en 4 kilogram per vierkante meter wegen. Onze polycarbonaat golfplaten beginnen vanaf 3,0 kg per m² en lopen tot 4,0 kg per m² bij acrylglas golfplaten. 

Wat kost een golfplaat?

Bij S&V Stegplattenversand beginnen de golfplaten vanaf €16,65 per m² en lopen op tot en met €49,50 per m². De prijs hangt heel erg af van het materiaal (PVC, polycarbonaat, polyester, acrylglas) en de dikte van het materiaal. 

Product fotos polycarbonaat golfplaten op witte achtergrond stegplattenversand
Product video

Polycarbonaat versus Acrylglas

Alléén gerenommeerde merken bij S&V

5 verschillen tussen acrylglas en polycarbonaat

  1. Kras gevoeligheid: Acrylglas krast niet, polycarbonaat is hier gevoeliger voor. 
  2. Licht transmissie: De helderheid van acrylglas is vele malen hoger dan t.o.v. polycarbonaat. Mocht u toch voor polycarbonaat willen kiezen dan hebben we de Premium Longlife met een licht doorlatendheid van 88% met een gewicht van 4kg per m2.
  3. Kosten: Polycarbonaat is ruim 60% voordeliger dan acrylglas
  4. Duurzaamheid & garantie: Acrylglas verkleurt en vergeelt niet. Desalniettemin heeft u 10 jaar fabrieksgarantie tegen vergeling van onze polycarbonaat platen van het merk Marlon®
  5. Kwaliteit prijs verhouding: Bij S&V Benelux hebben de polycarbonaat platen een lichtdoorlatendheid beginnend van 72% tot en met 88% en bijna niet te onderscheiden van echt glas.

Heeft u een bouwproject gepland?
Heeft u hulp nodig? ​

Neem contact op met onze vakexperts voor advies
Neem contact op met onze vakexperts voor advies