KRONOART® HPL platen (16)

KRONOART® HPL - productie programma - Levertijd 8-10 weken (34)

KRONOPLAN® HPL platen (6)

MPB (3)

UNIPLAN HPL platen (6)

HPL platen toebehoren (6)

HPL platen

HPL is een kunststof die bestaat uit houtvezels en fenolhars-lagen die onder hoge druk bij hoge temperatuur samengeperst worden. Het is weerbestendig, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het kan op maat gesneden of zelf bewerkt worden. HPL is een populaire keuze voor zowel binnen- als buitenconstructies.

Voordelen van HPL voor diverse toepassingen

HPL platen zijn ideaal voor een breed scala aan toepassingen, omdat ze een zeer dichte kern en een keihard kunsthars oppervlak hebben. Ze zijn volledig vandaalbestendig en uiterst stabiel. Deze platen kunnen worden bevestigd met geschikte sterke lijm en schroeven en kunnen, na de juiste voorbereiding, ook worden geverfd. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan levendige kleuren die twéézijdig UV-bestendig zijn en kunnen zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Beide zijden zijn gekleurd, waardoor ze vaak ook worden ingezet in sanitaire voorzieningen.


Ons kleuren assortiment

Kronoart® twéézijdig UV


Kronplan® twéézijdig UV


UNIPLAN en MPB éénzijdig UV

Toepassingen

Vanwege de karakteristieke eigenschappen van HPL associëren de meeste mensen het materiaal met buitentoepassingen. HPL platen zijn weerbestendig en slagvast, vandaar dat het materiaal oorspronkelijk werd gebruikt als onderhoudsvrije gevelbekleding, zoals balkonbekleding en facade bekleding.

Nog niet overtuigd?

Bestel hier kosteloos een sample!

Alléén gecertificeerde en erkende merken

Wij maken het onderscheid

Kronospan is een van de grootste producenten van hout gebaseerde panelen ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1897 en is gevestigd in Oostenrijk. Kronospan produceert een breed scala aan producten, waaronder spaanplaten, MDF, OSB, HDF en laminaat vloeren.

Het bedrijf heeft productievestigingen in verschillende landen, waaronder Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Duitsland, Spanje, Polen, Oekraïne en China. Met deze vestigingen kan Kronospan aan de vraag van klanten over de hele wereld voldoen.

Kronospan streeft ernaar om duurzaamheid hoog in het vaandel te houden en heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van haar milieu-impact. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen en heeft verschillende milieucertificeringen behaald, zoals de FSC- en PEFC-certificeringen.

Naast het produceren van hout gebaseerde panelen is Kronospan ook actief in andere gebieden, zoals de productie van meubels, bouwmaterialen en energieopwekking. Met meer dan 14.000 werknemers en een omzet van bijna 4 miljard euro is Kronospan een belangrijke speler in de houtverwerking industrie. Download hier de brochure van Kronospan voor meer informatie over het product en producent. 

Verwerken van HPL materiaal

De meest gebruikelijke methoden om HPL-platen te bevestigen zijn schroeven en lijmen. Lijmen biedt het voordeel van een volledig vlakke ondergrond. Bij het schroeven is het raadzaam HPL-schroeven te gebruiken, die wij voor u in ons assortiment hebben. Trespa platen kunnen worden aangepast aan elke geometrische situatie. U kunt HPL platen op maat zagen met een cirkelzaag. Bij het boren is het raadzaam hardmetalen boren te gebruiken. Het schuren en frezen van HPL platen is ook mogelijk met speciale houtbewerking apparatuur. Onze HPL platen zijn altijd voorzien van een beschermfolie om het transport te vergemakkelijken.

Wij bieden u het juiste materiaal en de juiste accessoires voor de montage van trespa platen.

Denk er dus aan een beetje ruimte te laten rond de randen van de plank, vooral als u deze buiten installeert. U kunt HPL-platen bevestigen met een schroefverbinding of met een lijmverbinding. Bekijk hier ook de instructies, hulp en inspiratie voor de bevestiging van HPL platen.

Neem contact op met onze vakexperts voor advies
Neem contact op met onze vakexperts voor advies