Toont alle 15 resultaten

Polycarbonaat plaat | 16 mm kanaalplaat

Polycarbonaat kanaalplaat 16 mm - Met deze polycarbonaat platen kunt u verschillende bouwprojecten uitvoeren. Deze omvatten pergola's, serres, overkappingen, terrasoverkappingen, luifels, lichtstraten, hallen en nog veel meer.

Kosteloos op maat snijden?

U kunt bij het toevoegen van het product aan uw winkelmandje, uw custom-fit maten van de kanaalplaten opgeven. U ziet vervolgens uw ingaven terug in de bevestiging van uw order. U kunt ons vervolgens vertrouwen op vakmanschap en het op maat leveren van uw platen. U kunt het berekenen van de maten ook aan ons over laten, neem contact op mochten we een berekening voor u moeten maken

Compleet dak met polycarbonaat kanaalplaat van 16 mm S&V bouw- en kunststof materialen bv

Ons online aanbod van polycarbonaat platen in 16mm omvat meer dan 15 soorten. De aluminium profielen voor de bevestiging van de platen maken uw project compleet. Onze complete bouwpakketten maken het u gemakkelijk om uw terrasoverkapping samen te stellen.

Onderscheid van de verschillende structuren en materiaalsoorten

Onze kanaalplaten in 16 mm zijn verkrijgbaar in verschillende structuren en materialen. X-structuur, 3-laags structuur en enkel laags, de structuren geven de 16 mm kanaalplaten stabiliteit.

Als vuistregel geldt:
Hoe meer gewicht per per m², hoe minder structuur nodig is en hoe groter het draagvermogen. Zo kunt u de Acryglas kanaalplaten ook gebruiken voor constructies met een groot oppervlak zonder dwarsbalken. Let altijd op het gewicht per oppervlakte-eenheid van de kanaalplaten.

 • Acrylglas is als materiaal visueel bijzonder opvallend en doet niet onder ten opzichte van glas. Bovendien blijft het uiterlijk tientallen jaren intact.
 • Polycarbonaat is als materiaal bijzonder slag vast en tegelijkertijd veerkrachtig. Zo is het Premium Longlife kanaalplaat bijna onverwoestbaar en gegarandeerd hagel bestendig.

U bent van harte welkom om samen met onze vak experts uw constructie te bespreken en zo de optimale kunststof platen voor uw toepassing te vinden.

Variatie in kleur schakeringen van de 16 mm kanaalplaten

In onze online shop vindt u de volgende tinten:
 • Brons / Grafiet- hoogste verduisteringsfactor.
 • Opaal - hoge lichtverspreiding met een edele uitstraling
 • Helder - hoogste lichttransmissie
 • Sunstop Sky/Sunstop Opal/IQ-RELAX - edele optiek gecombineerd met warmtewerende functie
Natuurlijk kunt u, kosteloos samples bestellen om de verschillende materialen van dichtbij te zien en te voelen. Informatie over de licht doorlatendheid/verspreiding en warmteblokkering van de 16 mm-kanaalplaten vindt u onder aanvullende informatie. U vindt de informatie van de fabrikant voor het betreffende blad in het tabblad "Downloads" bij de verschillende producten.
Wat kost polycarbonaat platen in 2023?

Bij ons vindt u het grootste assortiment aan polycarbonaat platen, voor uw overkapping. De prijs ligt tussen de €13,19 per m2 en €54,99 per m2 (incl.BTW). Plexiglas daarentegen ligt tussen de €47,04 per m2 en de €70,33 per m2 (incl.BTW).

Hoe polycarbonaat platen bevestigen?

Er zijn verschillende manieren om polycarbonaat platen te bevestigen, en de beste methode hangt af van het specifieke project en de omgevingsomstandigheden. Hier zijn enkele populaire methoden:

 1. Aluminium profielen en rubberen strips : Dit zijn speciaal ontworpen profielen die worden gebruikt om polycarbonaat platen aan de wand of het dak te bevestigen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren en bieden een stevige en duurzame bevestiging.

 2. Schroeven: Polycarbonaat platen kunnen worden bevestigd aan houten ondergronden met behulp van schroeven en pluggen. Zorg ervoor dat u de juiste soorten schroeven en pluggen voor uw specifieke ondergrond gebruikt.

 3. Lijm: Polycarbonaat massieve platen kunnen ook worden bevestigd met behulp van speciale montagelijm. Dit is een snelle en eenvoudige methode, maar het is belangrijk om te zorgen dat de lijm geschikt is voor gebruik met polycarbonaat en dat de ondergrond schoon en droog is voordat u de lijm aanbrengt.

 4. Klemmen: Een andere optie is om polycarbonaat platen te bevestigen met behulp van speciaal ontworpen klemmen. Dit is een snelle en eenvoudige methode, en het biedt een stevige bevestiging zonder dat u schroeven of lijm hoeft te gebruiken. Deze methode is voornamelijk geschikt voor tuinkas platen in 4mm, 6mm en 8mm dikte. 

Let op: bij het bevestigen van polycarbonaat platen is het belangrijk om de eisen van de fabrikant te volgen en om te zorgen dat de bevestiging sterk genoeg is voor de specifieke omgeving en toepassing.

Hoe zaag je polycarbonaat platen?

Er zijn verschillende manieren om polycarbonaat platen te zagen, afhankelijk van de gewenste afwerking en de beschikbare gereedschappen. Hieronder staan enkele aanbevelingen voor het zagen van polycarbonaat platen:

 1. Handzaag: Voor kleinere stukken polycarbonaat kun je een handzaag gebruiken. Zorg ervoor dat de zaag scherp is en zaag met een langzame en regelmatige beweging.

 2. Cirkelzaag: Een cirkelzaag is geschikt voor grotere stukken polycarbonaat en geeft een snellere en nauwkeurigere zaagsnede. Zorg ervoor dat de zaagbladen speciaal zijn ontworpen voor het zagen van polycarbonaat en gebruik eventueel een stofafzuiger om stof te verminderen.

 3. Freesmachine: Voor precisiezagen kun je een freesmachine gebruiken. Zorg ervoor dat de frees speciaal is ontworpen voor het bewerken van polycarbonaat en gebruik eventueel een stofafzuiger om stof te verminderen.

Houd altijd in gedachten dat polycarbonaat een thermoplast is en kan smelten bij hoge temperaturen. Zorg er daarom voor dat de zaag of frees niet te snel draait en gebruik eventueel koelvloeistof om de temperatuur te verlagen.

Hoe maak je polycarbonaat platen schoon?

Polycarbonaat platen kunnen het beste schoongemaakt worden met een zachte, niet-krasende doek en een milde, niet-schurende reiniger. Het is aanbevolen om een oplossing te gebruiken van water en een milde zeep of een speciaal voor polycarbonaat ontwikkelde reiniger. Vermijd het gebruik van scherpe of schurende materialen, zoals schuurpapier of staalwol, omdat dit krassen op de platen kan veroorzaken.