Kanaalplaten, Polycarbonaat platen

Polycarbonaat tuinkas – zelf bouwen

Polycarbonaat platen voor de tuinkas kosteloos op maat gesneden bij S&V bouw en kunststof materialen bv
Uw tuinkas aan renovatie toe?

Polycarbonaat tuinkas - zelf bouwen

Vervang uw tuinkas platen kosteloos op maat bij S&V

Gids voor de opbouw van uw polycarbonaat tuinkas - tips en adviezen

Een kas is een waardevolle aanwinst voor elke tuin. De tuinkas is ideaal voor het zaaien en kweken van verschillende gewassen zoals tomaten en komkommers en diverse platen.

U kunt ook serre- of kasplanten kweken die het hele jaar door de bescherming genieten die een kas van polycarbonaat kanaalplaten biedt.

Er komt veel kijken bij het opzetten en kiezen van een kas. Lees verder voor ons advies over het kiezen, plaatsen en bouwen van een kas en het goed laten functioneren ervan - inclusief het toevoegen van dakgoten, een automatische ventilatie, reiniging, isolatie en verwarming of isolatie in de winter.

Selectie model tuinkas

Selecteer het type kas voor uw tuinkas voor het kweken van gewassen 

Er is veel te overwegen bij het kiezen van de juiste kas - waaronder grootte en materiaal. Aluminium is goedkoper en duurzaam; hout is duurder en isoleert het temperatuur binnen de serre beter maar vergt onderhoud. Wat we geregeld horen van onze klanten is dat ze na de opbouw van de kas toch liever voor een groter formaat hadden gekozen, dus koop er een die zo groot is als uw budget maar u ook lekker kunt genieten van het optimale formaat.

De keuze van de juiste plek voor uw kweekkas

Het vinden van de juiste plek voor uw kas is heel belangrijk. U heeft een vlakke plek nodig met maximaal licht en zonlicht, uit de buurt van vorst plekken en koude wind. Idealiter staat de kas op een oost-west-as, zodat de het oppervlak het meeste licht krijgt, met name in de winter.

Uw kas bouwen

Bouw uw eigen tuinkas met polycarbonaat platen van Stegplattenversand

Als u zelf een kas bouwt, kunt u echt veel besparen - en hoe groter de constructie, hoe meer u bespaart. Naast de bouwkosten kunt u ook besparen op het egaliseren van de grond, het bouwen van funderingen en het aanleggen van de paden binnen.

Ventilatie van de kas

Ventilatie van de tuinkas Ventilatie is een must, vooral in de warme zomer maanden. Een automatische ventilatie opener betekent dat de ventilatie van uw kas voortdurend wordt geregeld, of u nu thuis bent of niet, en als uw kas er nog géén heeft, zijn ze snel en eenvoudig te installeren.

Aanbrengen van de dakgoot
Aanbrengen van een dakgoot voor uw tuinkas

Met het plaatsen van dakgoten en het plaatsen van een regenton bespaart u niet alléén water, maar kunt u in de zomer ook gemakkelijk uw gieter vullen voor uw dorstige planten. Complete dakgoot sets vindt u hier in onze online shop.

Verdamping van de vloer

Tips en tricks voor het opbouwen van uw tuinkas

Het bevochtigen van de kas - het besproeien van de kasvloer - is een belangrijke taak in de zomer. Het zorgt voor voldoende vocht gedurende de dag, zodat uw gewassen en planten voldoende vocht kunnen opnemen via de wortels en de damp ontstaat doordat het water door de warmte verdampt.

Reining van uw kas

Reinigen van uw kas in de herfst en in de lente

Door uw kas schoon te houden, vindt er maximaal licht inval plaats (vooral belangrijk in de winter) en hebben ongedierte en ziekten minder kans om zicht te verspreiden. Voor de juiste planning van het reinigen van uw kas, kunt dit het beste doen in de lente en de herfst, namelijk; voor en na het belangrijkste groei seizoen.

Isolatie van uw kas

Isolatie van uw kas middels noppenfolie, helder en temperatuur isolerend
Het isoleren van uw kas met een laag noppenfolie helpt uw planten de winter door en laat toch licht door. Als u planten laat overwinteren, kunnen een max/min-thermometer en een kas verwarming nuttig zijn.

Onmisbare uitrusting

Een serre trap tilt de planten van de grond om koelere lucht te vermijden en zorgt voor een comfortabele werkhoogte. Lamellen verhogen de lucht circulatie en verminderen schimmel problemen. Binnenkassen dragen bij tot het succes van het zaaien; een verwarmde binnenkas of mat versnelt de kieming en beworteling.

Heeft u nog verdere vragen?

Maak gebruik van onze kosteloze advies via onze vakexperts