Algemeen

Wat is de isolatie waarde van polycarbonaat kanaalplaten?

polycarbonaat platen isolatie 25mm 32mm kanaalplaat

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van IQ Relax van Exolon en hoe helpen deze platen bij de huidige energieprijzen? Hoe helpen deze voor lagere stookkosten? 

De energieprijzen stijgen naar record hoogtes en u zit er al een tijdje aan te denken; er wordt al minder gebruik gemaakt van de douche, de lichten staan minder vaak aan, de fiets geniet vaker de voorkeur maar wat kan ik nog meer doen om de stookkosten te reduceren?

Temperatuur isolerend karakter

De IQ relax polycarbonaat platen hebben sterk temperatuur isolerend karakter voor binnen ruimten. Niet zorgen deze platen dus alléén voor een aangenaam klimaat in de warme zonnige zomer maanden maar ook voor het vasthouden van warmte tijdens frissere dagen in de herfst en winter. De ultraviolette coating zorgt er namelijk voor dat er minder temperatuur verloren gaat in de ruimte. Daarnaast zijn de polycarbonaat platen van Exolon niet alléén te gebruiken voor een overkapping maar ook als wand, deze kunt u bijvoorbeeld ook tegen een raam kozijn bevestigen als voorzetraam.

Klinkt goed maar wat bespaar ik dan op mijn energie rekening met de energieprijzen op dit moment? Ook daar hebben we een handig overzicht voor u gemaakt waar u de besparing per m2 per jaar op uw energie rekening van bespaart als u de 16 mm, 25 mm of 32 mm gebruikt: 

iq relax isolatie effect polycarbonaat exolon kunststofplatendepot sv benelux

Isolatie waarden Exolon kanaalplaten

 

Energie besparen?

In onderstaand overzicht ziet u de calculatie van de besparing die u maakt met de polycarbonaat kanaalplaten van Exolon. Uiteraard staan onze vak experts ook altijd klaar om u telefonisch of per mail te woord te staan mocht u hulp nodig hebben bij onderstaand overzicht.

 Type paneelIsolatie waarde (U-waarde)Besparing gas (per m2)Besparing kosten (per m2 )
1HR+++ (triple glas)0,533 m3€132
2UV 5X IQ relax 32 mm1,0931 m3€123
3UV 5X IQ relax 25 mm1,130m3€120
3UV 5X IQ relax 16 mm2,028 m3€112
4Standaard dubbel glas2,823 m3€92
5Glas planeel5,820 m3€80
Isolatie waarden IQ relax polycarbonaat kanaalplaten

Artikel Ad.nl

Het vervangen van de ramen met U-waarden die minimaal gelijk staan aan HR++, komt ook voor als meest gekozen maatregel om energie te besparen in het Ad.nl . Al onze polycarbonaat platen van Exolon vallen onder deze categorie.  Lees het artikel hier.


Al met al een flinke besparing, mocht u hulp of advies nodig hebben bij de inrichting of montage, dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze vak experts voor verdere informatie. 

Geschreven door: Timo Versluis
Datum: 16 september 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *