Algemeen, Dibond

Wat is Dibond?

voorbeeld toepassing reclamebord bouwbord met gebruik van dibond in wit
Dibond, wat is dat?

Dibond®

is een innovatieve en duurzame materiaalsoort die bestaat uit twee gevlochten lagen van aluminium, die zijn verbonden door een kern van polyethyleen. Dit creëert een sterk, licht en weerbestendig product dat perfect is voor vele toepassingen, waaronder reclameborden, bewegwijzering en gevelbekleding. Het materiaal is ook bestand tegen vervorming en heeft een lange levensduur, waardoor het een populaire keuze is voor zowel binnen- als buitengebruik. Bovendien is Dibond® gemakkelijk te bewerken, waardoor het zeer veelzijdig is en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant. Kortom, Dibond® is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een duurzaam, sterk en veelzijdig materiaal. Wij bieden hetzelfde materiaal aan voor betere kwaliteit onder de merknaam Alucom®

5 voordelen Dibond® en Alucom®
 1. Sterkte: één van de sterkste materialen voor reclameborden en andere soortgelijke toepassingen, waardoor het bijzonder geschikt is voor buitenreclame.

 2. Duurzaamheid: bestand tegen weersinvloeden en UV-straling, wat betekent dat het lange tijd mooi blijft en niet snel vervaagt.

 3. Licht van gewicht: één van de lichtste materialen voor reclameborden, wat het makkelijk maakt om te vervoeren en op te hangen.

 4. Waterbestendigheid: waterbestendig, waardoor het geschikt is voor toepassingen in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens.

 5. Gemakkelijk te bewerken: éénvoudig te bewerken en te bedrukken, waardoor het een veelzijdig materiaal is voor vele soorten reclame- en communicatietoepassingen.

Toepassingen Dibond® en Alucom®
 1. Reclameborden: Dibond wordt vaak gebruikt voor het maken van opvallende reclameborden en posters, vanwege de stevigheid en duurzaamheid van het materiaal.
 2. Bouwborden: Dibond is een ideale oplossing voor bouwborden, omdat het licht van gewicht is en toch sterk en weerbestendig.
 3. Kunstwerken: Dibond is ook een populaire keuze voor kunstenaars en fotografen, omdat het een mooie, strakke en moderne afwerking biedt voor hun werk.
 4. Signage: Dibond wordt ook veel gebruikt in de sign-industrie, voor het maken van verlichtingsborden, bewegwijzering en informatieborden.
 5. Verpakkingen: Dibond wordt soms ook gebruikt voor verpakkingen, vanwege de stevigheid en duurzaamheid van het materiaal. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de verpakking van producten die tegen beschadiging moeten worden beschermd.
 6. voorbeeld toepassing reclamebord bouwbord met gebruik van dibond in wit

voorbeeld toepassing reclamebord bouwbord met gebruik van dibond in wit

Alucom®

Alucom® is identiek aan Dibond® een soort composiet materiaal bestaande uit een kern van een licht en stijf materiaal en een laag van een hard en duurzaam materiaal aan de buitenkant. Het wordt vaak gebruikt voor borden en displays omdat het licht van gewicht is, stijf en sterk en een gladde en aantrekkelijke uitstraling heeft. Het is ook bestand tegen weersinvloeden en heeft een lange levensduur. Ons Alucom® assortiment voorziet in alle behoeften voor:

 • gevelbekleding voor badkamer en douche 6mm, 8mm  (Alucom® Design)
 • reclameborden in het wit in 2mm, 3mm en 4mm dikte (Alucom® Wit)
 • reclameborden in blauw, rood, geel, zwart en zilver met butler finish (Alucom® Color)
Alucom® Design

ALUCOM® Design composiet platen zijn aluminium platen die style en moderniteit geven aan de binnenhuis inrichting met natuurlijke looks. U kunt kiezen uit verschillende looks, zoals; natuurlijk echt steen, metaal of houten structuren. Het uiterlijk van de materialen geven een één op één ervaring zoals deze structuren, er zijn echter wel een 3 grote verschillen. Het materiaal is, ten opzichte van andere materialen, 1) zeer makkelijk te bevestigen 2) makkelijk schoon te maken en 3) niet het minst belangrijke; de prijs!

Composiet wandpaneel 6 mm – travertin wit

Alucom® Wit

ALUCOM® en ALUCOM® Wit zijn aluminium composiet panelen die geschikt zijn voor diverse druktechnieken. Deze worden voornamelijk gebruikt voor toepassingen in de reclame-industrie en vervullen veelal een decoratieve functie.Géén samenstelling van alléén kunststof maar bedekt met 2 aluminium zijden. Daarméé voorkomt u dat de platen "kreukelen" en bent u verzekerd van vlakke en strakke platen, ook als u deze aan uw gevel bevestigt.

Composiet ALUCOM® wit 2mm

Composiet ALUCOM® wit 2mm

Alucom® Color

Het ALUCOM® aluminium composiet paneel bestaat uit een kern van zwart polyethyleen en aan beide zijden gelakte aluminium panelen. Door middel van diverse druktechnieken (o.a. lak en zeefdruk) is het mogelijk patronen, teksten en foto’s op de aluminium toplaag aan te brengen. De motieven vallen op en hebben een hoge resolutie dankzij het witte oppervlak. Het biedt bescherming tegen slijtage en krassen, zodat de kleur stabiliteit en de levensduur van het paneel behouden blijven. Ook andere eigenschappen zoals stabiliteit, waterbestendigheid, corrosie- en temperatuurbestendigheid zijn gewaarborgd.

Ons kleuren aanbod
Bewerking van het materiaal

Er zijn verschillende gereedschappen die u kunt gebruiken om Dibond te bewerken, afhankelijk van de specifieke toepassing en de gewenste afwerking. Hieronder vindt u een aantal veelgebruikte gereedschappen voor het bewerken van Dibond:

 1. Zaagtafel: U kunt een standaard zaagtafel of een speciaal daarvoor ontworpen zaagtafel gebruiken om Dibond op maat te zagen.

 2. Freesmachine: Een freesmachine is nuttig voor het maken van precieze uitsparingen en gaten in Dibond.

 3. Decoupeerzaag: Een decoupeerzaag kan worden gebruikt om dunne platen Dibond op maat te zagen.

 4. Boormachine: Een boormachine is nodig om gaten in Dibond te boren voor bevestigingsmiddelen.

 5. Lijmpistool: Een lijmpistool kan worden gebruikt om Dibond te lijmen en te bevestigen.

Houd er rekening mee dat Dibond en Alucom een kunststof kern van aluminium heeft, dus het is belangrijk om gereedschappen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor het bewerken van aluminium.