Algemeen

Wat is trespa

HPL color platen van Kronoart aanbod bij S&V
Geschreven door de vakexperts van S&V

Alle antwoorden op uw vragen over HPL

Maart 2023

Wat is Trespa?

Trespa is een merk van hoogwaardig bouwmateriaal, HPL, dat veelvuldig wordt gebruikt voor gevelbekleding, balkonbekleding en dakkapellen. HPL staat voor "High pressure laminate". Het materiaal bestaat uit samengeperste houtvezels en thermohardende harsen, waardoor het zeer sterk en duurzaam is. Bovendien is HPL weersbestendig en heeft het een lange levensduur, wat het uitermate geschikt maakt voor gebruik in diverse bouwprojecten.

Het HPL materiaal is verkrijgbaar in verschillende merken, kleuren, afwerkingen en texturen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de specifieke wensen en eisen van een project. Het materiaal is ook gemakkelijk te bewerken, waardoor het op maat kan worden gesneden en gevormd om aan verschillende ontwerpen te voldoen.

Dankzij de uitstekende eigenschappen van HPL, zoals de hoge sterkte, duurzaamheid en weerbestendigheid, wordt het materiaal veel gebruikt in commerciële, industriële en residentiële toepassingen. Of het nu gaat om de bouw van kantoorgebouwen, appartementencomplexen of woningen, HPL biedt een betrouwbare en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor gevelbekleding en andere bouwtoepassingen.

Kortom, als u op zoek bent naar een hoogwaardig en duurzaam bouwmateriaal dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, dan is HPL zeker de moeite waard om te overwegen.

Wat kost Trespa

Trespa wordt aangeboden vanaf een dikte van 3mm en begint vanaf €75 per m2 en loopt op boven de €110 per m2. 

Het aanbod van HPL platen binnen S&V van het merk Kronospan begint vanaf een dikte van 6mm en loopt op vanaf €60 per m2 tot €98 per m2 

Verschillende merknamen HPL

HPL, ook wel High-Pressure Laminate genoemd, wordt geproduceerd door verschillende bedrijven over de hele wereld. Hier zijn 10 producenten van HPL:

 1. Formica Corporation
 2. Wilsonart International
 3. Arpa Industriale S.p.A.
 4. Abet Laminati S.p.A.
 5. FunderMax GmbH
 6. Trespa International B.V.
 7. Polyrey S.A.S.
 8. Dekodur GmbH
 9. Kronospan Limited
 10. Greenlam Industries Ltd.

Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige HPL-panelen die worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals gevelbekleding, meubels, interieurontwerp en wandbekleding.

 

Toepassingen HPL

HPL, ook wel High Pressure Laminate genoemd, is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Hieronder vindt u vijf voorbeelden van toepassingen voor HPL:

 1. Keukenbladen: HPL is een populair materiaal voor keukenbladen vanwege de duurzaamheid en weerstand tegen vocht en hitte. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en kan gemakkelijk op maat worden gemaakt voor verschillende keukenontwerpen.

 2. Meubilair: HPL is ook geschikt voor het maken van meubilair, zoals tafels, stoelen, kasten en bureaus. Het materiaal is krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat het ideaal maakt voor gebruik in drukbezochte ruimtes zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen.

 3. Wandpanelen: HPL wandpanelen worden veel gebruikt in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, scholen en luchthavens vanwege de duurzaamheid en hygiënische eigenschappen. HPL is gemakkelijk schoon te maken en heeft een hoge weerstand tegen krassen en deuken.

 4. Gevelbekleding: HPL is ook geschikt voor gevelbekleding vanwege de duurzaamheid en weerbestendigheid. Het materiaal kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd en is gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

 5. Toilet- en doucheruimtes: HPL is ook een populair materiaal voor toilet- en doucheruimtes vanwege de hygiënische eigenschappen en de weerstand tegen vocht en schimmel. Het is gemakkelijk schoon te maken en kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd om aan verschillende ontwerpen te voldoen.

Onderhoud & reiniging HPL

HPL is een duurzaam en gemakkelijk te onderhouden materiaal. Om HPL schoon te maken, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Verwijder eerst eventueel vuil en stof met een zachte borstel of doek.

 2. Maak een sopje van warm water en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel.

 3. Reinig het HPL-oppervlak met een zachte doek of spons en het sopje. Zorg ervoor dat u niet te veel water gebruikt, aangezien HPL waterbestendig is, maar niet volledig waterdicht.

 4. Spoel het oppervlak af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen.

 5. Veeg het HPL-oppervlak droog met een zachte doek.

Voor hardnekkige vlekken kunt u ook een oplossing van water en azijn of een speciaal HPL-reinigingsmiddel gebruiken. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

Direct uit voorraad leverbaar

antraciet hpl
beige hpl
Ceramisch-Rood HPL
HPL rood
Grafiet grijs HPL
HPL bruin
Limoen HPL
Marmara blauw
donker blauw hpl
oxid rood hpl
Oxid groen HPL platen bij S&V
grijs HPL platen kosteloos op maat
satijn HPL platen
zwart HPL platen
Zonneschijn geel HPL platen bij S&V
royaal blauw HPL platen
Ons HPL aanbod

Kronospan HPL staat voor High-Pressure Laminate en is een productlijn van Kronospan, een wereldwijde producent van hout-gebaseerde panelen en laminaten. HPL is een duurzaam en sterk materiaal dat bestaat uit meerdere lagen die geïmpregneerd zijn met fenolhars en melaminehars. De lagen worden onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een compacte plaat die geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, zoals meubels, wandpanelen, vloeren en deuren. Kronospan HPL is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, en wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen om te voldoen aan de behoeften van verschillende markten en klanten maar is prijs technisch vele malen voordeliger ten opzichte van andere merken. 

Kronoart en Kronoplan

Kronoart: De platen zijn verkrijgbaar in een meest brede scala aan kleuren en patronen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende designs en concepten. Of het nu gaat om keukenbladen, wandbekleding, meubels, kozijnen, dakranden en/of gevels, Kronoart HPL platen bieden een ongeëvenaarde esthetische waarde en functionaliteit.

Kronoplan: Kronoplan HPL is beschikbaar in vele verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen, zoals meubels, vloeren, wandpanelen en keukens. Het materiaal is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, waardoor het perfect is voor drukke en veeleisende omgevingen.

 

 

Categorie foto HPL kleur Kronoart voor uw gevelbekleding
Categorie foto HPL platen Kronoart in alle kleuren verkrijgbaar direct op voorraad

Direct uit voorraad leverbaar

Advies nodig?

Neem kosteloos contact op met onze vakexperts