Kanaalplaten, Polycarbonaat platen

Waarom worden platen voor een overkapping kanaalplaten genoemd?

kanaalplaten voorbeeld polycarbonaat platen 16 mm

Polycarbonaat platen Kunststofplatendepot.nl

U bent er over uit, u heeft er samen met uw partner voor gekozen de overkapping te bouwen die u al enige tijd in gedachten heeft en u heeft ervoor gekozen om deze zelf te bouwen. Met een compleet bouwpakket bespaart u immers minstens 50% van de kosten als u het uitbesteedt en daarnaast is het natuurlijk een enorm plezierige bezigheid om lekker te klussen in uw tuin. U gaat eerst het internet op en zoekt naar polycarbonaat platen, dit materiaal is immers erg makkelijk om te bewerken, licht van gewicht, ruim 60% goedkoper als glas en veel minder breekbaar. Vervolgens vindt u een tal van leveranciers van polycarbonaat platen. Bij S&V bouw en kunststof materialen b.v hebben we het meest diverse aanbod polycarbonaat platen voor een overkappingtuinkas, scheidingswand, aquaria, filmsets, carports en meer. U ziet al snel dat de polycarbonaat platen voor een overkapping worden gedefinieerd als “kanaalplaten” maar waarom worden deze kunststof platen als kanaalplaten betiteld?


Deze polycarbonaat platen hebben kanalen (holle kamers/tunnels) tussen de lagen welke verschillende functionaliteiten hebben. Één van de functionaliteiten is om het materiaal te verstevigen, zo wordt uw dak nog steviger en slagvast. Bij S&V bouw en kunststof materialen b.v vindt u het assortiment met het meest diverse aanbod aan kunststof platen, zo kunt u niet alleen kiezen voor de dikte van de kanaalplaten (4mm, 6mm, 8mm, 10mm, 16mm, 25mm en 32mm) maar ook in het soort materiaal (acrylglas of polycarbonaat), de kleur/tint van het materialen en zelfs de afstanden tussen de kanalen welke variëren van 10mm tot en met 96mm tussen kanalen. Daarnaast hebben we polycarbonaat platen, ofwel kanaalplaten, van 2,7kg per m2 welke oplopen tot en met 4kg per m2. Bekijk hier het totale assortiment en neem indien contact op met onze vak experts, die u kunnen helpen bij een juiste advies. 

Toepassingen voor kanaalplaten

  • Overkappingen
  • Scheidingswanden 
  • Zwembaden 
  • Film scenario’s
  • Beursopbouw
Uiteraard zijn we ook zeer trots op de filmset van Jumbo en Max Verstappen waar onze 10mm kanaalplaten in opaal zijn gebruikt:
Jumbo reclame met Max Verstappen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *