Aluminium aluminium profielen 16 mm (9)

Aluminium rubber profiel 16 mm (11)

Aluminium PVC profiel 16 mm (5)

Aluminium thermo profiel 16 mm (9)

Aluminium Profielen voor 16 mm Polycarbonaat Kanaalplaten | Sterke Verbinding voor Dak en Wand

Met onze 60 mm brede aluminium profielen kunt u kanaalplaten van 16 mm verbinden. Het aluminium-aluminium, aluminium-rubber, aluminium-PVC profiel en aluminium-thermo profiel zijn verkrijgbaar als compleet profiel systeem. Daarnaast hebben we ook het H-profiel, F-profiel, hoek profiel en kamer profiel beschikbaar voor 16mm kanaalplaten.

Eigenschappen van onze aluminium profielen

Het materiaal aluminium is breuk vast en bestand tegen weersinvloeden. Daarom corroderen of vervormen de aluminium profielen niet. Een duurzaam gebruik van de aluminium profielen in combinatie met onze gecertificeerde kanaalplaten is gegarandeerd. Bovendien zorgen de aluminium profielen voor een veilige grip van de kanaalplaten en een hoge mate van dichtheid, onder meer door de rubber sluitingen op de aluminium rails.

Informatie over bewerking en montage​

Een cirkelzaag met een metalen zaagblad (met rechte tanden) wordt aanbevolen voor het op maat zagen van de aluminium profielen. U kunt de profielen voorboren met een boor van 8 mm, waarbij u de boorgroef als leidraad gebruikt. De boorgroef voorkomt dat de boor wegglijdt en dient als richtlijn. Voor de bevestiging zijn roestvrijstalen schroeven voor houten en metalen onderconstructies beschikbaar. Deze worden 2-3 cm in het dakspant geschroefd. Voor een professionele installatie van de aluminium aluminium profielen kunnen de balken van de onderconstructie dwars op of langs de dakhelling lopen. Aluminium-rubber profielen kunnen alleen worden geïnstalleerd in de richting van de dakhelling.

Overige profielen voor 16mm kanaalplaten

Onder onze andere profielen vindt u H-profielen, F-profielen, stoelprofielen en hoekprofielen van aluminium en profielen van hard PVC om mogelijke kanalen in de breedte af te sluiten. 

Het H-profiel verbindt twee panelen met elkaar.Het F-profiel wordt gebruikt als zijpaneel op een bestaand dak. Het stoel profiel wordt ook gebruikt als zijpaneel op een bestaand terrasdak. Het hoek profiel verbindt kanaalplaten op een hoek constructie. De kamerprofielen zorgen voor de stabiliteit van gesneden kanalen voor acrylglas platen.

Toebehoren

Voor de professionele installatie van de profielen heeft u onder meer de volgende accessoires nodig:

Als u vragen heeft over de toepassingsgebieden, neem dan contact op met onze vakexperts.

Extra informatie

Houd bij de aanschaf van de profielen rekening met uw onderconstructie, want aluminium-aluminium profielen worden gemonteerd op een houten onderconstructie en aluminium-rubberprofielen op een metalen onderconstructie. Bewaar de aluminiumprofielen beschermd tegen vocht en zonlicht om corrosie en vervorming door warmte ophoping en wateroverlast te voorkomen.

Bent u op zoek naar polycarbonaat als dak materiaal maar bent u op zoek naar minder verbinding materialen? Bekijk dan al onze polycarbonaat platen, waaronder ook golfplaten die u met elkaar kunt verbinden door de kunststof platen met elkaar te overlappen.