Toont alle 15 resultaten

Kanaalplaten 16 mm - Polycarbonaat en Acrylglas Platen voor Diverse Toepassingen

Ontdek onze uitgebreide collectie kanaalplaten in 16 mm, waaronder polycarbonaat platen en acrylglas kanaalplaten. Deze platen zijn ideaal voor een reeks bouwpakketten met complete bedakingen met een compleet aluminium systeem, zoals pergola's, serres, overkappingen, terrasoverkappingen, luifels, lichtstraten, en hallen. S&V werkt exclusief met gerenommeerde merken zoals Brett Martin en garandeert producten van topkwaliteit voor de Benelux markt.

Ons assortiment van 16 mm kanaalplaten biedt niet alleen uitzonderlijke stabiliteit en aantrekkelijke visuele kenmerken, maar ook verschillende gradaties van lichtdoorlatendheid dankzij de beschikbare structuren zoals X-structuur, 3-laags structuur, en enkel laags. Deze platen combineren esthetiek met functionaliteit, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor zowel functionele als decoratieve toepassingen.

Acrylglas kanaalplaten zijn visueel opvallend en bieden uitmuntende lichttransmissie, vergelijkbaar met die van glas, maar met de toegevoegde voordelen van duurzaamheid en weerstand tegen vergeling, met een garantie van tien jaar tegen vergeling. Polycarbonaat kanaalplaten staan bekend om hun slagvastheid en veerkracht, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen die duurzaamheid vereisen. Onze Premium Longlife polycarbonaat kanaalplaten zijn bijna onverwoestbaar en bieden een hoge lichtdoorlatendheid tot 88%.

In ons aanbod vindt u kanaalplaten in tinten zoals brons/grafiet met een hoge verduisteringsfactor, opaal voor een elegante uitstraling met hoge lichtverspreiding, en heldere platen voor maximale lichttransmissie. We bieden ook opties met warmte werende functies zoals Sunstop Sky en IQ-RELAX voor zowel esthetiek als functionaliteit.

Profiteer van onze service om de kanaalplaten kosteloos op maat te laten snijden, precies volgens uw specificaties. U kunt de maten zelf invoeren bij uw bestelling of het meten aan ons overlaten voor deskundig maatwerk. Daarnaast zijn complete bouwpakketten beschikbaar om het samenstellen van uw terrasoverkapping te vereenvoudigen.

Wij nodigen u uit om gratis samples te bestellen om de kwaliteit en het materiaal van dichtbij te bekijken. Voor meer informatie over de lichtdoorlatendheid en isolatie-eigenschappen van onze 16 mm-kanaalplaten kunt u de aanvullende informatie raadplegen of de fabrieksinformatie downloaden vanuit het tabblad "Downloads" bij elk product.

Kies voor S&V Benelux voor uw volgende project met kanaalplaten in 16 mm – uw partner voor hoogwaardige bouw- en kunststof materialen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Transparant / Helder

De transparant of heldere kanaalplaten bieden een lichttransmissie van 74% tot 87%, afhankelijk van de specifieke variant. Dit assortiment maakt het mogelijk om de optimale balans te vinden tussen natuurlijke helderheid en bescherming tegen direct zonlicht, ideaal voor het ontwerpen van ruimtes die profiteren van maximaal daglicht zonder afbreuk te doen aan de thermische isolatie efficiëntie.

Polycarbonaat kanaalplaten 16 mm helder transparant marlon longlife
kanaalplaat 16 mm transparant antraciet dimmend effect

Grafiet / Antraciet

De antraciet/grijs getinte kanaalplaat met een lichttransmissie van 34% creërt een zonnebril effect door de helderheid te verminderen en schittering te minimaliseren, terwijl het zicht naar buiten helder blijft. Deze tint is ideaal voor buitenruimtes en ruimten die beschermd moeten worden tegen sterk zonlicht zonder dat dit ten koste gaat van het natuurlijke licht en voegt een stijlvolle, moderne look toe aan elke toepassing.

Opaal / Wit

Kanaalplaten in wit of opaal met een lichttransmissie van 41% tot 76% bieden een uitstekende mix van zachte lichtverspreiding en warmtereductie. Deze kleuropties creëren een heldere en vriendelijke sfeer, ideaal voor ruimtes waar zacht, diffuus licht nodig is zonder de intensiteit van direct zonlicht. De variërende lichttransmissie maakt flexibele aanpassing aan specifieke behoeften en ontwerp vereisten mogelijk, van licht getint tot bijna ondoorzichtig, waardoor deze platen bijzonder veelzijdig zijn voor verschillende toepassingen, of het nu gaat om luifels, overkappingen, serres of andere constructies met veel licht.

Polycarbonaat platen 16 mm opaal Premium Longlife diagonale banen
kanaalplaat 16 mm brons op witte achtergrond

Brons / Bruin

Kanaalplaten, ook wel meerwandige platen genoemd, met bronskleurige tinten met een lichttransmissie van 18% tot 60% bieden een uniek zonnebril effect dat de intensiteit van het zonlicht effectief vermindert en tegelijkertijd een warme, aangename kleurtint toevoegt. Deze tint is ideaal om verblindend licht te verzachten en tegelijkertijd een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. De variabele lichttransmissie kan worden gebruikt om ruimtes te creëren die zowel worden beschermd tegen fel zonlicht als profiteren van natuurlijk licht, waarbij het zonnebril effect extra comfort biedt voor de ogen en het binnenklimaat. Deze eigenschap maakt bronstint perfect voor terrasoverkappingen, balkonbeglazingen en andere buitenruimtes die baat hebben bij een beschermend maar doorschijnend materiaal.

SunStop Sky

Naast het unieke esthetische uiterlijk in wit/crème, dat goudkleurig glinstert in het zonlicht, biedt de Sunstop Sky tint met een lichttransmissie van 35% ook de functionele eigenschap om zonlicht te reflecteren. Dit reflecterend vermogen draagt aanzienlijk bij tot de vermindering van de warmte absorptie in de ruimte achter de beglazing en verbetert dus het binnenklimaat door overmatige warmteontwikkeling te voorkomen. Ideaal voor toepassingsgebieden die baat hebben bij een aangenaam binnenklimaat en een bijzondere esthetische aantrekkingskracht, zoals bij het ontwerp van luifels, serres of architectonische accenten waar de combinatie van functionaliteit en visuele aantrekkingskracht van het grootste belang is.

kanaalplaat 16 mm sunstop sky vooraanzicht

Marlon staat bekend als een toonaangevende producent van polycarbonaat kanaalplaten, en hun 16 mm dikke platen zijn een populaire keuze voor een verscheidenheid aan constructieve en architectonische toepassingen. Deze polycarbonaat kanaalplaten van Marlon zijn speciaal ontworpen om uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand te bieden tegen externe invloeden zoals hagel, UV-straling en temperatuurschommelingen.

De 16 mm polycarbonaat kanaalplaten van Marlon zijn vervaardigd met een geavanceerde technologie die zorgt voor een hoge slagvastheid en uitstekende lichtdoorlatendheid. Dit maakt ze ideaal voor projecten zoals overkappingen, serres, en industriële daksystemen, waarbij zowel bescherming als natuurlijke lichtinval van belang zijn. Bovendien zijn deze platen uitgerust met een UV-beschermende laag die de levensduur verlengt door bescherming te bieden tegen de schadelijke effecten van de zon.

Kiezen voor Marlon's 16 mm polycarbonaat kanaalplaten betekent kiezen voor een product dat betrouwbaarheid en prestatie garandeert. De platen zijn niet alleen sterk en veelzijdig, maar ook makkelijk te installeren en onderhouden, wat ze een kosteneffectieve oplossing maakt voor zowel commerciële als residentiële projecten. Marlon’s toewijding aan kwaliteit en innovatie zorgt ervoor dat hun polycarbonaat kanaalplaten een veilige keuze zijn voor bouwers en architecten die het beste uit hun constructies willen halen.

Highlux is een gerenommeerde fabrikant van acrylglas kanaalplaten en staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten. De acrylglas kanaalplaten van 16 mm die door Highlux worden geproduceerd, zijn een uitstekende keuze voor klanten die op zoek zijn naar duurzaamheid en helderheid. Deze platen bieden niet alleen een superieure lichttransmissie die vergelijkbaar is met glas, maar zijn ook bijzonder weerbestendig en bestand tegen vergeling door zonlicht, wat ze ideaal maakt voor een breed scala aan toepassingen, zoals serres, terrasoverkappingen en lichtstraten.

Highlux benut geavanceerde productietechnologieën om ervoor te zorgen dat hun acrylglas kanaalplaten voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteit en prestatie. Deze aanpak garandeert dat elke plaat een uniforme dikte heeft en optimaal presteert onder verschillende omgevingscondities. Door te kiezen voor Highlux acrylglas kanaalplaten, kiest u voor een product dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook langdurige bescherming en prestaties biedt, wat de investering meer dan waard maakt.

Wat is beter, Polycarbonaat of Acrylglas?

Het kiezen tussen acrylglas en polycarbonaat kanaalplaten hangt af van de specifieke eisen van uw project, zoals de gewenste duurzaamheid, esthetiek, kosten en toepassing. Hieronder vindt u een vergelijking van de belangrijkste eigenschappen van beide materialen om u te helpen een geïnformeerde keuze te maken.

1. Duurzaamheid en Slagvastheid:

 • Polycarbonaat: Dit materiaal staat bekend om zijn hoge slagvastheid. Polycarbonaat is bijna onbreekbaar en daardoor ideaal voor toepassingen waar een hoge weerstand tegen impact belangrijk is, zoals bij sportfaciliteiten, industriële gebouwen, en beveiligingstoepassingen.
 • Acrylglas: Hoewel acrylglas minder slagvast is dan polycarbonaat, biedt het toch een goede weerstand tegen breuk. Het is meer geschikt voor toepassingen waar de kans op impact minder groot is, maar waar esthetiek belangrijk is.

2. Lichttransmissie en Helderheid:

 • Acrylglas: Biedt een hogere lichttransmissie en is helderder dan polycarbonaat, wat resulteert in een glasachtige helderheid die de esthetische waarde verhoogt. Het is perfect voor toepassingen zoals winkelfronten en serres waar helder zicht belangrijk is.
 • Polycarbonaat: Hoewel iets minder helder dan acrylglas, biedt polycarbonaat nog steeds uitstekende lichtdoorlatende eigenschappen. Het is ook beschikbaar in opaal en getinte versies die UV-bescherming bieden.

3. UV-weerstand en Vergeling:

 • Polycarbonaat: Heeft een natuurlijke weerstand tegen vergeling en UV-schade, wat het een uitstekende keuze maakt voor buitentoepassingen. Veel polycarbonaatplaten worden ook behandeld met een UV-beschermende laag voor extra duurzaamheid.
 • Acrylglas: Verkleurt en vergeelt niet onder invloed van zonlicht, dankzij de inherente UV-stabiliteit. Dit maakt acrylglas ideaal voor toepassingen waar langdurige helderheid essentieel is.

4. Kosten:

 • Polycarbonaat: Is over het algemeen duurder dan acrylglas vanwege de hogere impactweerstand en duurzaamheidseigenschappen.
 • Acrylglas: Biedt een kosteneffectieve oplossing voor projecten waarbij de hoogste impactweerstand niet vereist is.

5. Verwerkingsmogelijkheden:

 • Acrylglas: Kan gemakkelijker worden gesneden en is ideaal voor fijne detaillering. Het is echter minder flexibel dan polycarbonaat.
 • Polycarbonaat: Is flexibeler en gemakkelijker te installeren in gebogen of complexe vormen zonder het risico van breken.

Conclusie: De keuze tussen acrylglas en polycarbonaat voor uw kanaalplaten hangt af van de specifieke eisen van uw project. Als u op zoek bent naar materiaal met de hoogste slagvastheid en flexibiliteit voor veeleisende omgevingen, dan is polycarbonaat de beste keuze. Voor projecten waar esthetiek en kosten belangrijker zijn, en waar een hoge lichttransmissie gewenst is, zou acrylglas een betere optie kunnen zijn. Elk project is uniek, dus overweeg de eigenschappen die het meest kritisch zijn voor uw toepassing bij het maken van uw keuze.

Welke soorten kanaalplaten zijn er in 16 mm verkrijgbaar?

U kunt kanaalplaten vinden in verschillende ontwerpen die geschikt zijn voor een breed scala aan projecten. Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden:

Structuren en tinten:

 1. X-structuur: Biedt extra stabiliteit en is geweldig voor overkappingen.
 2. 3-laags structuur: Perfect als u op zoek bent naar iets sterkers polycarbonaat in combinatie met sterke isolatie.
 3. M-Wall: Super isolerende eigenschappen en laat veel licht door, perfect voor energie-efficiënte gebouwen.
 4. Tinten: Hier kunt u kiezen afhankelijk van hoeveel licht u wilt doorlaten. Van helder/kleurloos met een lichtdoorlaatbaarheid van 74-87% tot speciale tinten zoals Sunstop Sky, die maar 35% licht doorlaten en goudkleurig glinsteren in zonlicht.

Acrylglas kanaalplaten

Transparantie: Ze zijn super helder en lijken op glas, waardoor de kanaalplaten in acryl geweldig zijn voor ruimtes waar je een helder zicht wilt. Bovendien zijn ze veel sterker en weer bestendiger dan echt glas en bestand tegen temperaturen tot +80°C zonder te vergelen.

Polycarbonaat kanaalplaten:

Weerstand: Deze platen zijn echt sterk, ideaal voor buitenruimtes waar het er ruig aan toe kan gaan. Ze zijn slagvast, waardoor ze ideaal zijn voor kassen omdat ze ook goed isoleren en de warmte binnenhouden.

Uw keuze hangt echt af van wat u van plan bent met de meerwandige platen. Als u een helder uitzicht nodig hebt, zoals bij glas, zijn acrylaat kanaalplaten met meerdere lagen ideaal. Wilt u iets voor buiten, waar soms hagel kan voorkomen, dan zijn polycarbonaat platen de betere keuze. En met de verschillende structuren en kleuren kun u het geheel nog beter afstemmen op uw project.

Zijn kanaalplaten hagel bestendig?

Kanaalplaten kunnen absoluut hagel bestendig zijn, vooral die van polycarbonaat. Deze materialen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen weersomstandigheden, waaronder hagel. Meerwandige polycarbonaatplaten bieden uitstekende bescherming tegen hagelschade dankzij hun hoge slagvastheid en breukvastheid. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, lichtheid en UV-bestendigheid, terwijl ze licht doorlaten en warmte-isolatie bieden.

Er bestaan speciale polycarbonaat kanaalplaten die expliciet als hagel bestendig worden bestempeld. Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en zijn bestand tegen hagelstenen tot een bepaalde grootte zonder beschadigd te raken. Sommige meerwandige polycarbonaatplaten zijn bijvoorbeeld gecertificeerd als hagel bestendig tot een hagelsteen van 22 mm. Naast slagvastheid bieden deze platen ook een goede lichtdoorlaatbaarheid, die varieert afhankelijk van het ontwerp en de tint.

Merken zoals Exolon® bieden meerwandige platen met hagelgarantie die een indrukwekkende stabiliteit en draagkracht bieden. Ze hebben aan beide zijden UV-bescherming, zijn zeer slagvast en bieden tot 20 jaar fabrieksgarantie op weer- en hagelbestendigheid.

Kortom, het kiezen van de juiste meerwandige plaat voor hagel gevoelige gebieden is cruciaal. Multiwand-polycarbonaat platen zijn een uitstekende keuze voor mensen die in regio's wonen waar de kans op zwaar weer groot is, dankzij hun robuustheid en de beschikbare opties die speciaal zijn ontworpen voor een hoge slagvastheid en weerstand tegen hagelschade.

Zijn kanaalplaten ook betreedbaar?

Kanaalplaten, vooral die van polycarbonaat en acrylglas, zijn populair voor veel buitentoepassingen vanwege hun duurzaamheid en transparantie. Over het algemeen zijn ze echter niet ontworpen om direct op te lopen.

De belangrijkste reden hiervoor is het risico dat de platen beschadigd raken of zelfs breken onder de puntbelasting van het gewicht van een persoon.

Bij het installeren of onderhouden van constructies die gebruik maken van meerwandige platen, moet directe belasting van de platen worden vermeden. Als het nodig is om over de bedekte gebieden te lopen, is het aan te raden om brede, last verdelende planken te gebruiken die het gewicht gelijkmatig verdelen en de platen beschermen tegen directe druk. Extra bescherming, zoals het plaatsen van schuim onder de verdeelplanken, kan helpen om het oppervlak van de kanaalplaten te beschermen tegen krassen.

Als u zonder de juiste voorzorgsmaatregelen rechtstreeks op meerwandige platen loopt, kan dit schade veroorzaken. Als lopen onvermijdelijk is, is een zorgvuldige planning en het gebruik van hulpmiddelen voor gewichtsverdeling van cruciaal belang.

Kan ik de kanaalplaten ook zelf inkorten?

Natuurlijk! de kanaalplaten platen kunnen op maat worden gesneden en daar zijn verschillende gereedschappen en methoden voor. Welk gereedschap het beste is, hangt af van de dikte en het materiaal van de plaat.

Voor dunnere platen of kleinere formaten kunt u een handzaag gebruiken, maar let erop dat u de snede netjes houdt en splinters aan de randen voorkomt. Vooral voor platen van ongeveer 4 mm dik kan een scherp stanleymes al werken. Het is belangrijk dat u de plaat tijdens het zagen stevig vasthoudt om trillingen te voorkomen.

Een decoupeerzaag werkt ook, vooral als u een speciaal zaagblad gebruikt voor kunststoffen. Zorg ervoor dat u de zaag instelt op een hoge slag en schakel de slingerbeweging uit om scheuren te voorkomen. Neem uw tijd bij het zagen om schone randen te krijgen.

De meest precieze en schoonste manier om de planken te zagen is met een cirkelzaag met een fijn getand zaagblad. Een haakse slijper kan ook worden gebruikt.

Een hoge snelheid en een zaagblad met veel tanden, speciaal voor kunststof, helpen om de zaagsnede zuiver te houden. Een geleiderail met lijmklemmen, zorgt voor rechte zaagsneden.

Het is belangrijk om het juiste zaagblad te kiezen: het moet fijne tanden hebben en de tanden moeten recht zijn uitgelijnd, zonder offset. Er zijn speciale kunststof zaagbladen die optimale resultaten leveren.

Kanaalplaten, vooral die van polycarbonaat en acrylglas, zijn populair voor veel buitentoepassingen vanwege hun duurzaamheid en transparantie. Over het algemeen zijn ze echter niet ontworpen om direct op te lopen.

De belangrijkste reden hiervoor is het risico dat de platen beschadigd raken of zelfs breken onder de puntbelasting van het gewicht van een persoon.

Bij het installeren of onderhouden van constructies die gebruik maken van meerwandige platen, moet directe belasting van de platen worden vermeden. Als het nodig is om over de bedekte gebieden te lopen, is het aan te raden om brede, last verdelende planken te gebruiken die het gewicht gelijkmatig verdelen en de platen beschermen tegen directe druk. Extra bescherming, zoals het plaatsen van schuim onder de verdeelplanken, kan helpen om het oppervlak van de kanaalplaten te beschermen tegen krassen.

Als u zonder de juiste voorzorgsmaatregelen rechtstreeks op meerwandige platen loopt, kan dit schade veroorzaken. Als lopen onvermijdelijk is, is een zorgvuldige planning en het gebruik van hulpmiddelen voor gewichtsverdeling van cruciaal belang.