Toont alle 16 resultaten

U profiel kunststof voor 4 mm kanaalplaten

 3,58 per m Incl. BTW

U profiel – met en zonder druiprand

De U-profielen, ook eindprofielen genoemd, worden gebruikt om de kanalen van de polycarbonaat dakplaten mee af te sluiten. De u profielen beschermen uw kanaalplaten en laten bovendien een uniform resultaat achter. U kunt dus vertrouwen op een schone dakbedekking.

Eigenschappen van onze U profielen

Om de levensduur van uw kanaalplaat te garanderen, heeft u U-profielen nodig, evenals anti-stof tape en aluminium tape. Deze verhinderen énerzijds het binnendringen van vuil en ongedierte in de kanalen van uw kunststof platen en zorgen anderzijds voor een uniforme uitstraling. U-profielen zijn verkrijgbaar in aluminium en polycarbonaat. Beide materialen garanderen stabiliteit en weerbestendigheid en zijn bovendien gemakkelijk te monteren.

Aluminium U-profielen zijn geschikt voor kanaalplaten van 10 mm, 16 mm, 25 mm en 32 mm en zijn verkrijgbaar met of zonder druiprand. De polycarbonaat U-profielen daarentegen kunnen worden gebruikt voor kanaalplaten van 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm en 16 mm.

Kleur aanbod

Onze aluminium U-profielen worden aangeboden in:

  • aluminium glans | antraciet | wit | bruin

Onze U-profielen in polycarbonaat zijn verkrijgbaar in:

  • helder / transparant

Toebehoren

  • Ant-dust tape
  • Aluminium tape
  • Siliconen kit

Éénvoudige bevestiging van de profielen

Naast de U-profielen heeft u ook anti-stof en aluminium tape nodig voor een professionele bevestiging. De anti-dust tape wordt aan de voorkant naar de goot toe geplakt en het U-profiel met druiprand wordt hier vervolgens op bevestigd. De aluminium tape en het U-profiel zonder druiprand worden bevestigd aan de naar de huismuur gerichte voorzijde. Sluit vervolgens de overgang tussen de kanaalplaat en het profiel af met een siliconen naad, waarbij uitsluitend speciale siliconen voor polycarbonaat of acrylglas worden gebruikt.

Extra informatie

Bewaar de aluminium profielen beschermd tegen zonlicht en vocht om vervorming en corrosie door warmte ophoping en water overlast te voorkomen.