Toont alle 5 resultaten

Polycarbonaat Golfplaten voor Dak en Wand | Duurzame Golfplaten in Diverse Tinten

Polycarbonaat golfplaten zijn een populaire materiaal voor toepassingen waar een lichter gewicht en goede lichtdoorlatendheid vereist zijn:

 • Overkappingen en Veranda's: Voor kleine overkappingen of veranda's waar lichtgewicht en lichtdoorlatendheid essentieel zijn, zijn deze golfplaten een uitstekende keuze.
 • Serres: Bij de bouw van kleine serres kunnen 2,8 mm polycarbonaat golfplaten een kosteneffectieve optie zijn die toch voldoet aan de vereisten voor lichtdoorlatendheid.
 • Carports en Fietsenstallingen: Voor bescherming tegen weersinvloeden bij carports en fietsenstallingen bieden deze golfplaten een duurzame en lichte oplossing.
 • Tuinhuisjes en Opbergruimtes: Bij het bouwen van tuinhuisjes en opbergruimtes kunnen polycarbonaat golfplaten van 2,8 mm helpen om een heldere en aangename sfeer binnenin te creëren.
Veelgestelde vragen over polycarbonaat golfplaten

Staat uw vraag er niet tussen? Onze vak experts staan 24/7 voor u klaar

Zijn polycarbonaat golfplaten geschikt voor gebruik op een serre die aan extreme weersomstandigheden wordt blootgesteld?

Ja, 2,8 mm polycarbonaat golfplaten zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Download ook de Marlon CS brochure van Brett Martin voor meer informatie over de fabrikant en het materiaal.

Kan ik polycarbonaat golfplaten zelf zagen en/of snijden?

Ja, vanwege hun geringere dikte zijn deze golfplaten gemakkelijker te snijden of te zagen en aan te passen aan uw specifieke behoeften. Dit kan al met een handzaag, cirkelzaag of decoupeerzaag.

Zijn polycarbonaat golfplaten geschikt voor gebruik op een dak met veel regen?

Ja, polycarbonaat golfplaten van Marlon CS Diamond zijn bestand tegen hevige regenval en bieden een goede waterdichtheid.

Zijn deze golfplaten UV-bestendig?

Ja, de 2,8 mm polycarbonaat golfplaten van Marlon CS Diamond zijn voorzien van een UV-beschermende laag om verkleuring en degradatie door langdurige blootstelling aan zonlicht te voorkomen.

Kan ik deze golfplaten gebruiken voor een gebogen dakconstructie?

Ja, vanwege hun flexibiliteit zijn 2,8 mm polycarbonaat golfplaten geschikt voor gebogen dakconstructies.

Wat is de levensduur van 2,8 mm polycarbonaat golfplaten?

Met regelmatig onderhoud kunnen deze golfplaten tientallen jaren meegaan.

Hoe onderhoud ik polycarbonaat golfplaten?

Hoewel 2,8 mm polycarbonaat golfplaten uitstekende eigenschappen hebben, is het belangrijk om ze goed te onderhouden om hun duurzaamheid te waarborgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud:

 • Regelmatige Reiniging: Houd de golfplaten schoon door ze regelmatig te reinigen met een mild sopje en een zachte spons.
 • Vermijd Schurende Materialen: Gebruik geen schurende materialen of oplosmiddelen bij het reinigen, om krassen en schade aan de oppervlaktebehandeling te voorkomen.
 • Periodieke Controle: Controleer de golfplaten periodiek op eventuele scheurtjes, krassen of beschadigingen en repareer deze indien nodig om verdere verslechtering te voorkomen.

Eigenschappen van Polycarbonaat Golfplaten van 2,8 mm

 • Lichtgewicht: Het gebruik van 2,8 mm dikke golfplaten maakt ze aanzienlijk lichter dan dikkere varianten, waardoor ze gemakkelijker te hanteren en te installeren zijn.
 • Flexibiliteit: Ondanks hun lichtgewicht eigenschap, behouden deze platen nog steeds een zekere mate van flexibiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor gebogen dakconstructies.
 • Goede Lichtdoorlatendheid: Polycarbonaat golfplaten van 2,8 mm dik bieden een uitstekende lichtdoorlatendheid, waardoor ze ideaal zijn voor projecten waar natuurlijk licht een prioriteit is.
 • Éénvoudig te Snijden of Zagen: Vanwege hun geringere dikte zijn deze golfplaten gemakkelijker op maat te snijden of te zagen en aan te passen aan de specifieke eisen van uw project.

Conclusie

Polycarbonaat golfplaten van 2,8 mm zijn een uitstekende keuze voor projecten waar een lichtgewicht, duurzaam en lichtdoorlatend dak vereist is. Ze zijn veelzijdig in hun toepassingen en bieden een kosteneffectieve oplossing voor verschillende bouwprojecten. Door ze goed te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat ze vele jaren meegaan en uw projecten beschermen tegen de elementen.

Heeft u een bouwproject gepland?
Heeft u hulp nodig? ​

Neem contact op met onze vakexperts voor advies
Neem contact op met onze vakexperts voor advies