Toont alle 10 resultaten

Aluminium Profielen voor 32 mm Polycarbonaat Kanaalplaten | Sterke Verbinding voor Dak en Wand

Met onze aluminium thermo profielen in een breedte van 60 mm kunt u kanaalplaten van 25 mm bevestigen en installeren. Hiervoor zijn thermische aluminium profielen beschikbaar als compleet profiel systeem.

Eigenschappen van onze aluminium profielen

Het materiaal aluminium is breuk vast en bestand tegen weersinvloeden. Daarom corroderen of vervormen de aluminium profielen niet. Een duurzaam gebruik van de aluminium profielen in combinatie met onze gecertificeerde kanaalplaten is gegarandeerd. Bovendien zorgen de aluminium profielen voor een veilige grip van de kanaalplaten en een hoge mate van dichtheid, onder meer door de rubber sluitingen op de aluminium rails.

Informatie over bewerking en montage​​

Een cirkelzaag met een metalen zaagblad (met rechte tanden) wordt aanbevolen voor het op maat zagen van de aluminium profielen. U kunt de profielen voorboren met een boor van 8 mm, waarbij u de boorgroef als leidraad gebruikt. De boorgroef voorkomt dat de boor wegglijdt en dient als richtlijn. Voor de bevestiging zijn roestvrijstalen schroeven voor houten en metalen onderconstructies beschikbaar. Deze worden 2-3 cm in het dakspant geschroefd. Voor een professionele installatie van de aluminium aluminium profielen kunnen de balken van de onderconstructie dwars op of langs de dakhelling lopen. Aluminium-rubber profielen kunnen alleen worden geïnstalleerd in de richting van de dakhelling.

Toebehoren

Voor de professionele installatie van de profielen heeft u onder meer de volgende accessoires nodig:

Als u vragen heeft over de toepassingsgebieden, neem dan contact op met onze vakexperts.

Extra informatie

Houd bij de aanschaf van de profielen rekening met uw onderconstructie, want aluminium-aluminium profielen worden gemonteerd op een houten onderconstructie en aluminium-rubberprofielen op een metalen onderconstructie. Bewaar de aluminiumprofielen beschermd tegen vocht en zonlicht om corrosie en vervorming door warmte ophoping en wateroverlast te voorkomen.