Toont alle 9 resultaten

Aluminium-rubber universeel profiel - 6mm

Voor de verbinding en bevestiging van kanaalplaat in 6 mm bieden we aan in 60 mm breedte.

Eigenschappen van het aluminium-rubber profiel

Onze breuk vaste aluminium-rubber profielen zijn verkrijgbaar in complete sets. U kunt kiezen tussen universele aluminium rubber profielen voor de montage van twee kunststof platen en aluminium rubber doorschroef profielen voor de bevestiging van kanaalplaten. Deze bestaan uit een aluminium bovenprofiel met ingewerkte rubberen strips en een steunrubber als bodemprofiel. De rubberen strips dichten de profielen af zodat er geen vuil of water kan binnendringen en de nodige druk op de platen kan uitoefenen. De rubberen steun is ook bestendig en hecht zich aan een vervormingvrije onderconstructie.

Toebehoren

Informatie over verwerking en installatie

De aluminium profielen kunnen op maat worden gezaagd met een decoupeerzaag met een metalen zaagblad en voorgeboord met een boor van 8 mm. Voor een gelijkmatig resultaat kunt u de boorgroef als geleider gebruiken; dit voorkomt ook dat de boor wegglijdt. Met de juiste schroeven kunt u de profielen 2-3 cm in het dakspant schroeven. Voor een professionele installatie worden de aluminium-rubber profielen in de richting van de dakhelling gemonteerd.

Extra informatie

  • Houd bij de aanschaf van de profielen rekening met uw onderconstructie, want aluminium-aluminium profielen worden gemonteerd op een houten onderconstructie en aluminium-rubberprofielen zijn geschikt voor kromme onderconstructies.
  • Bewaar de aluminium profielen en de bijbehorende accessoires beschermd tegen vocht en zonlicht om corrosie en vervorming door warmte ophoping en wateroverlast te voorkomen.