Toont alle 9 resultaten

Aluminium thermo profiel - 8mm

Voor de verbinding en bevestiging van kanaalplaat in 8 mm bieden we aan in 60 mm breedte.

Eigenschappen van het aluminium thermo profiel

Het aluminium thermo profiel, bestaande uit een aluminium boven- en bodemprofiel met ingetrokken rubberen strips hebben een kunststof profiel die zorgt voor het temperatuur isolerend karakter. Deze profielen zijn ideaal voor verwarmde of koude ruimtes. De kunststof profielen in de aluminium profielen zorgen namelijk voor thermische scheiding en voorkomen condensvorming. U kunt kiezen uit onze breuk vaste en resistente midden- en rand thermisch profiel.

Toebehoren

Informatie over verwerking en installatie

De aluminium profielen kunnen op maat worden gezaagd met een decoupeerzaag met een metalen zaagblad en voorgeboord met een boor van 8 mm. Voor een gelijkmatig resultaat kunt u de boorgroef als geleider gebruiken; dit voorkomt ook dat de boor wegglijdt. Met de juiste schroeven kunt u de profielen 2-3 cm in het dakspant schroeven. Voor een professionele installatie worden de aluminium-aluminium profielen in de richting van de dakhelling gemonteerd.

Extra informatie

  • Houd bij de aanschaf van de profielen rekening met uw onderconstructie, want aluminium-aluminium profielen worden gemonteerd op een houten onderconstructie en aluminium-rubberprofielen zijn geschikt voor kromme onderconstructies.
  • Bewaar de aluminium profielen en de bijbehorende accessoires beschermd tegen vocht en zonlicht om corrosie en vervorming door warmte ophoping en wateroverlast te voorkomen.